Kütüphanemizde Osmanlıca Dersleri Başladı
11.12.2014 11:30

Prof. Dr. Abdülkadir Karahan Kütüphanesinde 7.Yılına giren Osmanlıca Kursları bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleşti. Gerek eğitim düzeyi ve gerekse yaş bakımından herkesimden  katılımın olduğu Osmanlıca kursu aynı zamanda Türk Dili Edebiyatı Hocası ve aynı zamanda Kütüphane Müdürü olan Eyyüp Azlal tarafından veriliyor.

Bu Yıl ki Kursiyerlerin Profili Değişti...

Kursiyerlerin çok olması nedeniyle Kurs Hocası Eyyüp Azlal, kursları yeni başlayanlar ve ileri sevidekiler olarak ikiye böldüğünü söyledi.  Kursa iginin bu kadar yüksek olmasını Hükümetin ve sayın Cumhurbaşkanımızın Osmanlıcaya iltifatları neticesinde oluştuğunu dile getiren Azlal, bu yıl ki kurisyer profilinin de çok değiştiğini ifade etti. Azlal, sözlerini şöyle sürdürdü. Geçtiğimiz yıllarda bilgi ve becerisini geliştirmek için kursa  örgün ve açık eğitim fakültelerinden öğrenciler geliyordu. Bu yıl da Ev hanımları da ilgi göstermeye başladı. Fakat ev hanımlarının iki hafta kursa devam edip belge almak istediklerini bunun da mümkün olmadığını dile getiren Azlal,kursumuz 3 aylık bir kurstur,kurs sonucunda bir sınav yapılıyor. Sınavda başarılı olanlar belgeyi almaya hak kazanıyor, dedi.

Eyyüp Azlal'ın fotoğrafı.
Beğ